توضیحاتی کامل درباره درمان جوش صورت
تجربه عشق
واقعیتهایی متفاوت از عشق

اول از همه بايد  ديد که ضايعات  واقعاً  جوش هستند. چون خيلی از ضايعات پوستی  شبيه جوش  بروز ميکنند. جوش  بيشتر در نواحی سبوره ( نواحی از بدن  که دارای  غدد چربی فراوان ميباشد) ديده ميشود.

غدد چربی  بطور طبيعی  در تمام سطح  پوست  گسترش دارند و مسئو ل چرب نگه داشتن سطح پوست ميباشند. همچنين به علت دارا بودن  بعضي مواد دارای خاصيت ضد ميکروبی و قارچی هستند. اين غدد در کف  دست و پا و لـب  وجود  ندارند و  بيشترين  تراکم آنها در صورت ؛ سر ؛ سينه  و قسمت  بالای  پست  ميباشد.
جوش  بيشتر در صورت  ديده  ميشود و بصورت انواع شکلها از قبيل:
کومدون ( جوشهای ريزی  که  بصورت  سر سياه و سر سفيد  ديده ميشوند )؛  پاپول (جوشهای  برجسته و قرمز رنگ)؛  پاسچول (جوشهای چرکی ) و  بالاخره  ناجول  و کيست (جوشهای بزرگ و دارای عمق و مواد داخل آنها).
از بسته شدن دهانه خروجی غدد چربی  بعلتهای  گوناگون جوش بوجود ميايد. علتهای بسته شدن اين دهانه ها شامل:
۱) تو
ليـد و ترشح  زيادی  چربی در اين غدد  که خود اين ميتواند  بعلت ارثی  بودن  يا عدم تنظيم  هورمونی باشد. البته گاهی سطح هورمون در سطح طبيعی ميباشد ولی پوست به اين مقدار طبيعی نيز حساس است.
۲) رشد ميکروب در دهانه غدد که باعث التهاب و بسته شدن اين غدد ميشوند.
۳) اختلال در کراتيني شدن ( در تشکيل  کراتين دهانه  اختلال  وجود دارد مثل افرادی  که سوء تغـذيه  يا رژيم غـذائي دارند که اسيدهای  چرب ضروری  در بدن آنها کـم ميباشد و يا بعـلتهای  ديگری اين  اختلال وجود دارد).
جوشهای  صورت را نميتوان  بطور کامل از بين  برد ولی  ميتوان آنها را  تحت کنترل در آورد.
درمان اين جوشها بستگی به نوع جوش انجام ميگيرد. در کل شستشوی مکرر نواحی جوش بويژه با  صابونهائی که اسيديته ميباشند و از خود  بقايايي به جا  نميگذارند از تشکيل جوش جـديد  تا حـد زيادی  مـوثر هسـتند و در درمان  نيز کـمک کـننده  ميباشند. اين  صابونها در داروخانه ها موجودند و به عنوان ضد جوش معرفی ميشوند. در درمان  جوش از داروهای ضد باکتری ( ميکروبي ) نيز استفاده ميشود. که بستگي به نوع جوش و گسترش آن دارد.
داروهای  ديگری نيز بسته به نوع جوش در درمان مصرف  دارند که اختصاصي ميباشند و از حوصله اين بحث خارج هستند.
افرادی که دارای جـوش ميباشـند بايد از مصـرف هر گـونه کـرم يا پـماد اجـتناب کنند: چون باعث  بدتر شدن جوشها ميگردند.
افرادی هستند که منافذ پوست آنها به اصطلاح باز ميباشد و در داخل اين منافذ بصورت سياه ديده ميشود. ترشح چـربی و در معرض هوای آزاد قرار گرفتن اين چـربي باعث اکسيد شدن آن ميگردد و به صورت سياه ديده ميشوند. برای از بين بردن آن ميتوان از همان صابونهايي که گفته شد استفاده کرد و همچنين از اسکراب صورت نيز ميتوان کمک گرفت.

 

 

درمان اين عارضه در حقــيقـت درمــان جـوش ميباشد . يعـنــی با درمان جوش بعلت کم شدن التهاب احتمال  بوجود آمدن  لکه  کم ميشود . درمان قاطـعی برای از بين بردن اين نوع  لکه وجود ندارد و در طـول زمان بسته به نوع پوست اين لــکه ها از بين ميروند . البته بعضــی از داروهای  موضعی اين  طول زمان را  کاهش ميدهند که از آن  جمله  ميتوان از ژل های حاوی AHA  نام برد اين ژل حاوی  اسيدهای ميوه ميباشد و باعث  تسهيل در پوسته ريزی طبيعی پوست ميشوند و به اين  خاطر پوست جوان  و شاداب ميماند .
داروهای  موضــعی  ديگر کـه کـمک کننده  ميــباشند :  کرم و ژلــهای حاوی  ويتامين ث  و مشتقات  ويتامين آ ( کرم و ژل تره تينوئن ) .

 

 

   از نظر علمي و آنچه در کتب علمي - پزشکي موجود است هيچ نوع غذا و خوراکي در ايجاد

 

 

  و تشـديد جــوش صورت دخـيل نيسـتند ؛ ولي بر اساس طـب قـديـم و گـفته افرادي کـه جــوش صورت دارند بعضـي از خوراکيـها در بدتر کردن جـوش صورت دخيل ميـباشند و پرهـيز از اين خوراکيها باعث بهبودي در جوش ميشود .

 

 

  از جمله غذا و خوراکيهايي که باعث اين علت ميشوند شامل : غذاهای چرب ، تنقلات ، خرما، کشمش ، محصولات دريايي ( ماهي و ميگو ) ، بعضي از ميوه جات ( موز ، کيوي ، خرمالو ) و غيـره .  بهـترين راهکار پرهـيز از مواد غذايي و خوراکيهايي است که فرد اظهار ميکند با خوردن آنها جوش صورتش بدتر ميشود.

 

 

    طبق مطالعات و بررسی های انجام شـده افرادی که جـوش صورت دارند کمتر دچار سرطان پوسـت از نوع  بازال سـل ميشوند. البته اين به آن معـنا نيسـت که برای درمـان جـوش پيگـير نباشند.

 

 

------------------------------------------------------------------------------------

 

 

ضايعاتی که در اثر بسته شدن مجاری غدد چربی در صورت، گردن، پشت، شانه ها و سينه بوجود می آيند جوش يا به اصطلاح آکنه می گويند. اين ضايعات بصورت جوش های سر سياه، سر سفيد، جوش چرکی، کيست و ندول می توانند بروز کنند. آکنه در اکثر نوجوانان ديده ميشود و می تواند تا پايان جوانی و حتی بالای سی سال هم ديده شود. جوش معمولاْ بعد از چند سال بهبود می يابد ولی نميتوان آن را به حال خود گذاشت چون با بهبود بعضی از جوشها، جوشگاه بوجود آمده تا پايان عمر باقی می ماند و از نظر زيبائی مشکل ساز هستند. گرچه اين جوشگاه ها قابل ترميم هستند ولی مانند پوست صدمه نديده نمی شوند. در بعضی مواقع جوشگاه ها از نظر روحی فرد را آزار می دهند. بنابراين عاقلانه اين است که جوش را درمان نمود تا جوشگاه را؛ چون درمان راحت تر و سريعتر است و نتيجه کار هم رضايت بخش تر است.

 

 

چگونگی بوجود آمدن جوشغدد سباسه يا چربی از بدو در هر دو جنس وجود دارد. در اوايل دوران بلوغ با ترشح هورمون مردانه يا آندروژن اين غدد شروع به بزرگ شدن و فعاليت خود که توليد و ترشح چربی است، را آغاز می کنند. غدد چربی در تمام سطوح پوستی بجز در کف پا و دست وجود دارد ولی بيشترين تراکم آنها در صورت، سينه، پشت و شانه ها است. غدد چربی ترشحات خود را بوسيله مجاری چربی که در ارتباط با فوليکول مو است، به سطح پوست تخليه می کند. افزايش ترشح چربی باعث صدمه به مجاری غدد ميگردد و سلول های جدار اين مجاری آسيب ديده و کنده می شوند و اين سلول های صدمه ديده بهم پيوسته و توليد پلاک يا لخته می کنند و می توانند مجاری را مسدود نمايند. از طرفی در بعضی افراد پوسته ريزی پوست بعلت بعضی نقص ها در آنزيم های لازمه برای پوسته ريزی طبيعی، بطور کامل انجام نمی گيرد و پوسته های روی هم انباشته شده در منافذ مجاری چربی باعث بسته شدن اين مجاری می شوند. با بسته شدن اين مجاری به هر وسيله، چربی در مجاری انباشته شده و باکتری های موجود در اين مجاری رشد زيادی کرده و اين چربی ها را تخمير ميکنند و مواد شيميائی توليد شده در اثر تخمير و ترشح بعضی فاکتورها از باکتری های موجود و همچنين انباشتگی چربی در مجاری باعث صدمه بيشتر به ديواره مجاری شده و آن را  بطور کامل از بين می برند. با ورود چربی، سلول  های مرده ديواره، باکتری ها و مواد تخميری و آنزيمی به داخل پوست فرآيند التهاب فعال شده و سبب قرمزی و چرکی شدن جوش ميگردد.


عوامل ايجاد کننده و تشديد کننده جوشبهداشت فردی: گر چه آلودگی و کثيف بودن صورت و بدن علت ايجاد جوش نيستند ولی در تشديد جوش کمک می کنند. شستن صورت روزی دوبار با صابون و يا شامپو در بهبودی جوش کمک می کند. با آب گرم نبايد صورت را شست، چون گرما ترشح چربی را افزايش می دهد و همچنين آب سرد نيز می تواند منافذ مجاری را خشک تر کنند و به بسته شدن اين منافذ کمک نمايد. پس بهتر است با آب ولرم صورت را شست.


رژيم غذائی: معمولاْ غذا باعث ايجاد جوش نميشود. گرچه غذاهای چرب و شيرين در بعضی افراد جوشها را بدتر می کنند ولی اين عمومی نيست و بقيه افراد نياز به رژيم غذائی ندارند. ترشح زيادی انسولين در خون و رسيدن آن به پوست در برخی افراد باعث ايجاد جوش می شود. با خوردن غذاهای شيرين و چرب ترشح انسولين افزايش می يابد. پس فقط افرادی که با خوردن چربی و شيرينی دچار جوش می شوند نياز است که از خوردن اين غذاها پرهيز کنند. البته بايد توجه داشت که عوامل ديگری نيز در ايجاد و تشديد جوش سهيم هستند. پس بايد موقعی قضاوت کرد که اين غذاها باعث تشديد جوش می شوند که با هر بار مصرف آنها جوش بدتر شود. از جمله غذا و خوراکيهايي که باعث اين علت ميشوند شامل: غذاهای چرب، تنقلات، خرما، کشمش، محصولات دريايي ( ماهي و ميگو )، بعضي از ميوه جات ( موز ، کيوي ، خرمالو ) و غيـره. بهـترين راهکار پرهيز از مواد غذايي و خوراکيهايي است که فرد اظهار ميکند با خوردن آنها جوش صورتش بدتر ميشود.


نور خورشيد: گرمای حاصل از نور خورشيد باعث تحريک ترشح چربی و از طرفی باعث خشک شدن منافذ می شود. پس بهتر است از قرار گرفتن در تابش مستقيم آفتاب اجتناب کرد.فراورده های آرايشی: افرادی که پوست چرب و دارای جوش هستند بايد از کرم پودر و مرطوب کننده و حتی ضد آفتاب هايی استفاده کنند که فاقد چربی باشد. اين محصولات بايد غير آکنه زا و غير کومدون زا باشند. موااد آرايشی را بايد روزی دوبار از صورت خود با آب و يا شیر پاکن های فاقد چربی و سازگار با پوست چرب پاک کنيد. کرم پودرهای رنگی فاقد چربی می توانند قرمزی پوست شما را از نظر مخفی کنند. در صورت لزوم از مارکی استفاده شود که باعث التهاب پوستی نگردد (شما به آن حساسيت نداشته باشيد که با تست کردن در داخل بازو می توانيد از سلامت آن مطمئن شويد).


درمان جوشدر درمان جوش نبايد خسته شويد. چون درمان جوش يک فرآيند مداوم و طولانی است. درمان جوش در حقيقت کنترل جوش زدن صورت و بدن شما می باشد نه ريشه کن کردن آن. اگر با درمان جوش شما بهبود يافت درمان را قطع نکنيد بلکه با مشاوره با پزشک خود داروهای مصرفی را تعدیل دهيد. گاهی نياز است تا کنترل کامل جوش صورت بمدت شش ماه دارو مصرف کرد. در صورتی که بعد از مصرف دو ماه از دارو جوش صورت شما بهبودی نيافت شما به داروهای مصرفی مقاوم هستيد و بايد درمان تغيير يابد. بسته به نوع جوش و وضعيت جسمانی و هورمونی بدن دارو انتخاب می شود. پس بدون مشاوره با پزشک خود اقدام به مصرف يا تغيير دارو نکنيد. در صورتی که با مصرف دارو تغييری در وضعيت جسمانی و يا پوست شما ايجاد شد پزشک خود را در جريان گذاريد. در مواردی که کيست و ندول ايجاد شود گاهی نياز به تزريق دارو بداخل کيست و ندول است و گاهاْ کرايو نيز در درمان مورد استفاده قرار می گيرد. جوشهای سر سياه و سر سفيد اگر با مصرف کرم های لايه بردار تخليه نشوند نياز به تخليه آنها با وسايل خاصی است. پس از فشار دادن اين جوشها و هر نوع جوش جهت تخليه آن پرهيز کنيد چون باعث شدت التهاب و ايجاد جوشگاه ميگردد. از کندن جوشها اجتناب کنيد چون باعث لک و ايجاد جوشگاه ميگردد. در طول درمان گاهی نياز است که از آنتی بيوتيک خوراکی از قبيل تتراسايکلين، اريترومايسين، داکسی سايکلين و غيره ... مصرف نماييد. اين داروها علاوه بر کاهش مقدار باکتری باعث کم شدن التهاب نيز ميگردند. اگر با مصرف طولانی آنتی بيوتيک دجار قارچ تناسلی شديد با اطلاع پزشک دارو را قطع و قارچ را درمان نماييد. از عوارض جانبی داروها هراس نداشته باشيد و به پزشک خود اطمينان کنيد چون ترس از دارو باعث اختلال در روند درمان می گردد. در صورت هر گونه تغييری در مزاج و وضعيت جسمی پزشک خود را مطلع نماييد. اگر داروئی غير از داروی درمانی جوش مصرف می کنيد به پزشک اطلاع دهيد. مصرف بعضی از داروها در زمان بارداری و شير دهی مضر هستند بنابراين در صورتی که شما باردار هستيد يا به نوزادتان شير می دهيد به اطلاع پزشک برسانيد. در مواقعی جوش به داروهای رايج جواب ندهد و يا جوش بصورت کيست و ندول های بزرگ باشد با صلاحديد پزشک شايد نياز به مصرف داروی اکوتان (ايزوتره تينوئين) باشيد. اين دارو عوارض متعددی دارد که الزاماْ در هر بيماری ديده نمی شود. بايد قبل از شروع و در طول درمان برای پيشگيری از عوارض اين دارو معاينات پزشکی و آزمايشات لازم انجام گيرد. در حين مصرف اين دارو و احتياطاْ تا يک سال بعد از قطع دارو بايد جلوگيری از حاملگی صورت گيرد. دوره درمان بايد کامل شود چون می تواند باعث عود جوش گردد. توصيه های پزشک را در حين درمان جوش فراموش نکرده و دقيقاْ اجرا کنيد. هميشه در ذهن داشته باشيد که جوش را نمی توان بطور کامل از بين برد ولی می توان آن را کنترل نمود.


درمان جوشگاه های جوشروش های مختلفی برای از بين بردن جوشگاه ها استفاده ميشود ولی بايد در نظر داشته باشيد که با هيچ روشی نتيجه صد در صد نيست. از جمله اين روش ها می توان از ليزر، ميکرودرم ابرشن، لايه برداری با مواد اسيدی و کرم های لايه بردار، سابسيژن يا آزاد کردن جوشگاه های فرو رفته از زير، تزريق کلازن، هيالورونيک اسيد و چربی را نام برد. گاهی نياز است برای رسيدن به نتيجه مطلوب از چند روش استفاده نمود.

-------------------------------------------------------------------------------

 

 

هفت نکته براي حداکثر اثر درمان ضد آکنه(جوش صورت)


 

1- جوش هاي خود را فشار ندهيد. اين کار باعث تشديد آکنه و گسترش التهاب مي گردد. اگر لازم باشد که جوش هاي سر سفيد و سر سياه فشرده شوند، بايد اين کار توسط پزشک متخصص پوست انجام شود.

2- صورت خود را روزي دو بار با آب ولرم و پاک کننده ملايم به آرامي بشوييد. جوش صورت به دليل بهداشت کم و نامناسب نيست.در واقع شستشوي شديد باعث تحريک پوست و تشديد آکنه مي شود.

3- هنگام خريد مواد آرايشي پوست و مو دقت کنيد که جوش زا نباشد و لفظ "NON COMEDOGENIC" روي آن حک شده باشد.

"COMEDO" به معناي جوش سر سياه در صورت مي باشد و لفظ "NON COMEDOGENIC" يعني اينکه کرم ضد آفتاب يا ماده آرايشي کاربردي، باعث انسداد سوراخ هاي پوست و در نتيجه تشديد آکنه نمي شود.

4- موي چرب يا لوازم ورزشي در تماس با پوست مي تواند باعث تحريک پوست و تشديد آکنه شود.

پس اگر موي شما چرب است هر روز آن را بشوييد و از تماس آن با پوست صورت جلوگيري کنيد. دقت کنيد موادي که به موهاي خود مي ماليد، چرب نباشند.

پوشيدن لباس نخي زير لباس هاي ورزشي از تماس با پوست و تحريک آن جلوگيري مي کند.

5- اجازه دهيد اثرات داروها با گذر زمان ظاهر شود. از پزشک خود راجع به شروع اثر داروها و زمان حداکثر اثر دارو بپرسيد. به طور معمول 8-6 هفته طول مي کشد تا اثر داروها شروع شود. پس تا اين زمان داروها را منظم مصرف کنيد.

6- داروها را دقيقا طبق نظر پزشکتان مصرف کنيد. مصرف بيش از حد داروها نه تنها باعث بهبود سريع تر نمي شود، بلکه گاهي آکنه را بدتر مي کند.

7- از آفتاب دوري کنيد. بر خلاف نظر عامه ي مردم، آفتاب گرفتن (TANNING) و تابش معمول آفتاب آکنه را بدتر مي کند. به علاوه بعضي از داروهاي آکنه، پوست را به تابش آفتاب و اشعه ماوراي بنفش حساس مي کند و مي تواند موجب آفتاب سوختگي شود. پس مهم است که از وسايل محافظت از آفتاب (کلاه، ضد آفتاب و ...) استفاده کنيد. دقت کنيد ضد آفتاب شما حتما بايد فاقد چربي باشد.

 


نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:








تاریخ: سه شنبه 16 فروردين 1390برچسب:درمان جوش,جوش صورت,
ارسال توسط فرزین
آخرین مطالب